Rainer Erich Scheichelbauer AUT

Rainer Erich (‘Eric’) Scheichelbauer (sünd. 1977 Viinis) on väljaõppinud fotograaf ja omab lisaks kraadi nii filosoofias kui ka hollandi keele alal. Ta loob kirjatüüpe, valmistab teiste fondiloojate tarbeks digitaalseid maatrikseid ning viib regulaarselt läbi kirjakujunduse õpitubasid. Alates aastast 2012, mil Rainer ühines Glyphs’i meeskonnaga, on ta kirjutanud artikleid, koostanud juhendmaterjale ja Pythoni skripte, pidanud teemakohast blogi ja käsiraamatut. Ta elab ja töötab Viinis, kus juhatab omaenda fondistuudiot Schriftlabor.

Muudame maailma: fondiloome ja poliitika

Vastupidiselt üldlevinud arvamusele ei kujuta kirjatüübid endast pelgalt fondifanaatikute meeldivat hobi või lihtsaid abivahendeid mitmesuguste visuaalsete lahenduste puhuks, vaid nende abil on tõepoolest võimalik midagi olulist korda saata. Rainer Scheichelbauer viib osalejad avastusretkele fondiloome poliitilisele poolele.

Tüpograafia töötoad – laupäev, 13. aprill kell 9:30–18:00

Glyphs osaleb Kirjak 2019 programmis kahe töötoaga. Töötoad on kombineeritud kahe Peter Bankovi robustse kalligraafia õpitoaga sellisel moel, et osalejatel on võimalus külastada mõlemat. Osalejad saavad kasutuslitsentsi prooviversiooni ning võivad soodushinnaga osta täislitsentsi.

Hommikune õpituba 10:00–13:30 Variatiivsete kirjatüüpide maagia Glyphs’iga
Selles lühikeses ja lõbusas töötoas õpivad osalejad, kuidas Glyphs’is tähti ja emotikone joonistada, need seejärel fondiks vormida, see omakorda lihtsasse HTML-i üle kanda ning brauseris animeerida! Võtke kaasa MacBook, kuhu on installitud Glyphs 2. Eelnev kogemus fondiloome alal pole nõutav.

Pealelõunane õpituba 14:30–18:00 Digiteerige oma joonistatud tähed
Kui osalesite hommikuses Peter Bankovi õpitoas või on teil käepärast mõned kirjatüüpide visandid või ehk lihtsalt oma käekirja näidis – võtke need kaasa ja vormige neist selles lühikeses ja lõbusas töötoas üks ehtne OpenType font. Võtke kaasa nutitelefon ja MacBook, kuhu on installitud Glyphs 2. Eelnev kogemus fondiloome alal pole nõutav.